Restaurant Casa Doina

Sos Kiseleff, nr. 4 – intrarea prin Strada Ion Mincu – sector 1, București
Email: restaurant@casadoina.ro
Telefon rezervări: 021.222.67.17 / 0745.009.009

Această clădire a fost concepută ca pavilion al României la Expoziția Universală de la Paris din 1889. Arhitectul Ion Mincu, părintele arhitecturii moderne românești, cel care a proiectat edificiul, a reușit transpunerea unei case boierești românești combinată cu câteva elemente inspirate din arhitectura alhambrelor din Sevilla și Toledo, cu scopul mărturisit, de a exprima sufletul românesc. După încheierea expoziției de la Paris, s-a hotărât construirea sa în țară, pe locul în care se află și astăzi, fiind denumit la acea vreme, “Bufetul de la Șosea”.

În prezent, acest edificiu este cunoscut ca “Restaurant Casa Doina” și este declarat monument istoric de valoare națională și universală, iar tu, cel care citești și îl vei vizita, poti înțelege mai bine spiritul și ospitalitatea românilor.

Salonul & Terasa Ion Mincu (cu o capacitate de 150 de persoane) este spațiul ideal pentru o nuntă clasic elegantă, dar și pentru evenimente tematice, ieșite din tiparul obișnuit, oferind un ambient rafinat și foarte primitor.

Grădina de Vară este locul cel mai potrivit pentru întâmpinarea și socializarea invitaților, pentru organizarea cununiei religioase în aer liber dar și pentru amenajarea unei stații barbeque ce va încânta cu siguranță pe toți cei prezenți la eveniment.

Salonul Românesc – Crama (cu o capacitate de 50 de persoane) reprezintă cea mai bună alegere pentru zilele toride de vară, avand un ambient extrem de plăcut și răcoros. Acesta poate găzdui petreceri de botez sau aniversări.