Taverna Sârbului

Strada Tipografilor nr.31, Sector 1, București
Email: bucuresti@tavernasarbului.ro
Program: 09:00-24:00
Telefon rezervări: 0727.353.353

Natural, savuros și pe săturate! Acestea sunt calitățile bucătăriei sârbești, păstrate și înnobilate la Taverna Sârbului. Spațiul caracteristic al tavernelor este reinventat în București, într-o locație situată nu departe de Parcul Herăstrău și de Casa Presei Libere, pe strada Tipografilor, numarul 31.

Restaurantul e impregnat de atmosfera tipic sârbească a veacurilor trecute – de la construcția și mobilierul de lemn, la platourile încărcate de mâncăruri preparate după rețete originale, de la șliboviță parfumată la muzica plină de vigoare a tarafului și fanfarei, din care s-a inspirit Bregovic. Care este cheia succesului? Totul e “specialitatea casei”. Mâncarea are gust, este întotdeauna proaspătă, iar carnea este pregătită pe gratar cu cărbuni, “ca la țară”. Bucatele sunt cele tradiționale, preparate după rețete vechi al căror secret îl știu numai bucătarii sârbi.

Bucătarul-șef de la Taverna Sârbului supraveghează personal ritualul de pregătire a mâncărurilor. Toate ingredientele sunt proaspete, alese cu grijă, aceasta fiind garanția unui gust pe care nu-l vei uita multă vreme.

Bucuria cea mai mare a sârbului este să te aibă ca oaspete și să-ți fie pe plac. Să mănânci la masa lui pe săturate! Spre deosebire de alte restaurante cu specific european, unde rafinamentul culinar se exprimă și în diminuarea porțiilor, la Taverna Sârbului se dă atenție savorii bucatelor. Oaspeții vor regăsi aici plăcerea de a mânca dintr-o farfurie plină!

Masa sârbească începe cu gustarea națională – un aperitiv ce cuprinde mai multe feluri de brânză (ardei cu brânză, brânză picantă, brânză proaspătă frecată),ceafă afumată, muschi de porc afumat, antricot de vită afumat și zacuscă ori cu jambon sau piftie. Aperitivul se stinge cu șliboviță și ciorbe, după care felul principal este un adevarat festin: pleșcăviță, cârnați, mititei sârbești, purcel de lapte, friptură de porc pe varza, miel la proțap, șnitel Karadjordje, piept ori pulpe de pui umplute, muschi țărănesc și multe altele, însoțite de garnituri și salate și de minunata lipie sârbească, abia scoasă din cuptor. La desert puteți alege între prăjituri și delicioasele clătite gratinate cu nuci ori clătite în chateau de vin alb. Un adevărat ospăț căruia nu-i puteți rezista.

Mezelurile și afumăturile sunt pregătite cu pricepere de către meșteri sârbi, aceasta fiind o garanție pentru autenticitatea rețetelor noastre.

Taverna Sârbului are o capacitate de 500 de locuri în interior și 300 de locuri pe terasă.